Scaunul cu rotile din otel, actionat manual – Timago
Carucior cu rotile, pentru transport persoane cu dizabilitati, realizat pe cadru din otel acoperit cu pulbere, vopsit in argintiu, actionare manuala, buzunar spate pentru transportul actelor, cotiera rabatabila, suport brat captusit cu PU. Scaunul rulant este dotat cu cotiere rabatabile si detasabile, pneumatice sau roti spate solide cu diametrul de 61 cm, cu plastic confortabil rame de mana si roti din fata solide cu diametrul de 20 cm, realizate dintr-un material cu rezistenta ridicata, rezistent la abraziune.
INSTRUCTIUNI DE FOLOSIRE
Setul include:
• Cadru scaun
• Suport pentru picioare drept cu suport pentru picioare
• Suport pentru picioare stanga cu suport pentru picioare
• Curea de protectie
• Pompa
• Cheie pentru scaunul cu rotile asamblare/demontare
Elementele scaunului cu rotile:
A. Maner
b. Cotiera
c. Pinul de blocare al cotierei
d. Blocare roti
e. Rama de mana a rotii
f. Suport pentru picioare
g. Pinuri de asamblare al suportului pentru picioare
2. Aplicare
Scaunul cu rotile este conceput pentru persoanele care au probleme cu deplasarea, neasistata si pentru pacientii cu disfunctii si mobilitate redusa. Acest scaun cu rotile autopropulsat poate fi impins si de o persoana insotitoare. Scaunul cu rotile este potrivit pentru utilizare in interior si exterior.
3. Asamblare
DESFOLIERE SI MONTARE
Pasul 1. Desfacerea scaunului cu rotile
Asezati scaunul cu rotile pe pamant. Desfaceti scaunul cu rotile folosind manerele care se afla in spatele spatarului. Apoi, apasati marginile din fata si din spate ale scaunului, astfel incat toate elementele sa se potriveasca.
Pasul 2. Asamblarea suporturilor pentru picioare
Asamblati suportul pentru picioare dreapta si stanga in partea din fata a cadrului asezandu-le pe doi pini si intoarceti-le spre interior pana cand sunt blocate.
Pasul 3. Reglarea placilor pentru picioare
Reglati suportul pentru picioare din dreapta si din stanga strangand surubul care este plasat pe partea laterala a suporturilor pentru picioare cu cheia inclusa. Ar trebui lasat un spatiu adecvat intre placi pentru picioare si sol, deoarece placile pentru picioare asezate prea jos pot cauza dificultati in depasirea unor astfel de obstacole precum bordura. Reglati suporturile pentru picioare astfel incat unghiul dintre trunchi si coapse sa fie de 90 (pozitia optima de sedere este oferita utilizatorului, atunci).
Pasul 4. Asamblarea curelei de protectie
Puneti cureaua de protectie pe suport pentru picioare, deoarece impiedica picioarele utilizatorului sa alunece in jos sub scaunul cu rotile de pe suporturi pentru picioare.
Nota! Nu folositi scaunul cu rotile fara cureaua de protectie.
Pasul 5. Verificarea ansamblului rotilor
Ridicati usor scaunul cu rotile si invartiti roata din dreapta si apoi pe cea din stanga tragand de jante si verificati daca rotile se rotesc corect.
La finalizarea verificarii de mai sus, scaunul cu rotile este gata de utilizare.
PLIERE
Scaunul cu rotile poate fi repliat pentru a fi transportat si depozitat mai usor.
• Inainte de plierea cadrului, inclinati suporturile pentru picioare si asezati-le in pozitie verticala (perpendicular pe sol)
• Pentru a plia cadrul, trageti scaunul in sus tinand marginea din fata si din spate in mijloc, astfel incat cadrul sa sara afara din elementele de legatura.
FUNCTIA DE RABATARE A COTIERELOR
• Apasati butonul de blocare situat in partea din fata a cotierei si impingeti cotiera inapoi.
• Pentru a inchide cotiera, impingeti-o in jos, astfel incat butonul de blocare sa se auda.
POMPAREA ROTILOR
• Scaunul rulant a fost echipat cu roti spate pneumatice cu diametrul de 61 cm si roti pivotante, solide din PU, cu diametrul de 20 (anvelopa fara camera). Nu uitati sa controlati presiunea aerului in ambele roti si sa verificati starea anvelopelor in cautarea abraziunilor, taieturii sau epuizarii suprafetei.
• Pentru a echilibra presiunea aerului din roti, rasuciti capacul supapei, introduceți pompa (inclusa in set) in supapa si pompati aerul.
BLOCAREA ROTILOR
• Pentru a bloca rotile, impingeti maneta de blocare a rotilor inainte pana cand roata este complet blocata (separat pentru roata stanga si cea dreapta). Va rog retineti ca blocarea rotilor serveste doar la blocarea rotilor atunci cand scaunul cu rotile este oprit complet.
REGLARE BLOCARE ROTI
Blocarea corecta a dispozitivelor de blocare a rotilor depinde de reglarea si pozitia acestuia. Manerul dispozitivului de blocare a rotii trebuie pozitionat astfel incat sabotul de blocare a rotii sa blocheze ferm roata si parghia sa nu se confrunte cu o rezistenta excesiva.
• In caz de rezistenta excesiva, trageti usor manerul inainte prin rasucirea surubului de blocare care se afla pe cealalta parte a blocarii rotii (din interiorul scaunului cu rotile). Puneți sabotul de blocare a rotii intr-o pozitie astfel incat blocarea rotii sa se desfasoare cu usurinta si fara rezistenta.
• Cand sabotul de blocare a rotii nu atinge sau blocheaza suficient roata, urmati instructiunile de mai sus, miscand manerul in directia opusa.
4. Date tehnice
Latimea totala: 64 – 67 cm
Latimea interioara: 48 cm
Adancime totala: 101 cm
Inaltimea scaunului de la sol: 48 cm
Inaltime totala: 90 cm
Dimensiunile scaunului: 46 cm x 40 cm; 48 cm x 40 cm
Greutate: 16,8 – 17,5 kg
Capacitate maxima suportata: 115 kg
Latimea pliata: 30 cm
Culoarea cadrului: argintiu
Cumoare tapiterie: negru
5. Curatare si intretinere
Efectuati regulat intretinerea componentelor scaunului cu rotile:
• Tapiteria si perna pot fi curatate cu o carpa umeda (nu umeda) si apa rece sau calda, fara a folosi detergenti. Petele dificile pot fi curatate cu un burete. Nu inmuiati prea mult tapiteria. Uscati departe de surse de caldura.
• Elementele din plastic trebuie curatate cu o carpa umeda, eventual cu utilizarea detergentilor corespunzatori pentru elementele din plastic. In acest caz, urmati instructiunile date de producator si masurile de siguranta.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.